Nyttige ting til nailart

Inden jeg overhovedet startede bloggen, blev jeg spurgt om, hvad man egentlig skal bruge, for at lave nailart.

Svaret kunne være åbenlyst simpelt; Du skal bruge en base coat, en neglelak eller tre og en top coat. Helt så enkelt har jeg ikke tænkt mig at gøre det. Det ville næsten tage det sjove af det, ville det ikke? Om ikke andet, så har man en fantastisk mulighed for at brænde dankortet af på eBay.

Mange af de ting jeg viser jer, kan du sagtens købe i Danmark, bl.a. i butikker som Matas og i større supermarkeder. Jeg bestiller det meste på eBay (i god tid inden jeg løber tør) til en pris på mellem 1-4 $ inkl. porto.

Lad os starte med det der er helt basis for overhovedet at komme i gang, nemlig en base coat.

Base coat OPI Den funktion den har er, at den beskytter din naturlige negl mod de pigmenter der er i en neglelak, så du ikke pludselig står med en negl der ligner du ikke har lavet andet end at ryge grønne Cecil de sidste 20 år. Neglene kan godt blive misfarvet alligevel, har jeg læst mig frem til, men det er ikke noget jeg har prøvet endnu – det til trods for at jeg altid har neglelak på.

Jeg bruger den fra OPI. Den er hurtigt tør, hvilket er en vigtig faktor for mig. Personligt gider jeg ikke vente en evighed på at en base coat skal tørre – der er jeg jo ikke engang nået til det sjove endnu.

Lad os gå videre til selve neglelakken.

NeglelakLad os se det i øjnene – jo flere, jo sjovere.

Jeg ved ikke hvor stor min egen personlige samling er, men jeg har mange. Altså, jeg har ikke nok… (min mand læser nogle gange med).

Mulighederne bliver større, når du har lidt at vælge mellem.

Jeg har selv et mærke, som jeg personligt elsker og så et jeg elsker fordi jeg elsker nailart. Jeg elsker OPI og det er primært en OPI jeg har på, når jeg ikke har lavet nailart, men blot har en enkelt eller to farver på. Så er jeg også en stor fortaler for Essence, som koster tæt på ingenting og er helt fin til nailart.

Lad os gå videre til en top coat.

Top coat Seche ViteFor mig er det vigtigt, at min top coat er hurtigttørrende.

Jeg har endnu ikke set Seche Vite i Danmark, men der findes glimrende alternativer. OPI har lavet deres “RapiDry”, som eftersigende skulle være god. Jeg har planer om at lave en lille test af både den fra Seche Vite og den fra OPI.

Hvad skal man ellers have? Jo, pensler er en rigtig god ting.

nailart penslerPensler er langt hen ad vejen, et vigtigt element i det at lave nailart. De helt tynde er dem man bruger til at lave striber med og de lidt større er dem man bruger til at rette med, hvis man nu kommer til at male hele finderen i stedet for blot at male neglen.

Det findes et ton af pensler, i alle mulige og umulige farver, former og størrelser. Min erfaring er, at det ikke er noget du skal kaste en helt masse penge efter. Køb billigt og udskift når det er nødvendigt.

Hvis du nu ikke vil lave striber, men hellere vil lave prikker? Jo, så skal du læse videre.

dottingtoolHer er også et stykke værktøj, som er uundværligt i min lille nailart verden. Jeg har set det oversat til dansk som en “prikker”, men på engelsk hedder det et dotting tool. Så har du planer om at købe dem på eBay, så ved du hvad du skal søge efter.

Nogle gange skal tingene gå lidt stærkt og så kan en lille prik på neglen hist og her, være det der gør forskellen.

Jeg har set dem brugt til alt fra at lave simple prikker, til at nogen har tegnet giraffer med dem. Personligt bruger jeg dem mest til prikker.

Hvis du nu ikke lige vil købe de her fine stykker værktøj, så kan du også bruge ting som en tandstik eller hovedet på en knappenål.

Når tingene skal være super lige, så er negletape helt genialt.

negletapeNegletape er en af de ting, som du kan få på eBay til ingen penge. Jeg har også set det på Trendsales til overpris, hvis nu man ikke lige er en haj til eBay. Du får kastet 10 ruller i nakken for 1 $ på eBay, så kan du selv vurdere hvor meget du vil betale for det andre steder.

Jeg har brugt negletape til mange forskellige ting. En af de ting jeg har brugt det til her på bloggen, var mine fødselsdagsnegle.

En anden ting, som du måske har derhjemme, er det næste vi skal se på.

makeupsvampDet er sådan nogle fine make-up svampe, som nogen bruger til at padle foundation i hovedet.

Dem kan du snildt bruge til at lave nailart. Jeg har brugt den til at kombinere flere farver på og lave de her “gradient nails”, hvor farverne duppes på neglen. Det er noget jeg vil vise på bloggen på et tidspunkt.

Hvis du nu ikke er den der er bedst i verden til at tegne ting og sager på neglene, så er her løsningen på det.

stampingDet er blevet vanvittigt populært at lave stamping, som det hedder.

Konceptet er simpelt – neglelak på pladen, skrab af med den ene dims, før over på den dims med det bløde på enden og før det over på neglen. Så simpelt er det.

Det sæt jeg har vist her, er et jeg har købt i Matas til 80 kroner. Sættet er fra Depend og de har efterhånden fået lavet mange fine plader. Også her, kan du finde en helt masse på eBay. Det sådan helt originale-originale, hedder Konad. Det er rimelig dyrt, men det skulle også være helt vildt godt. Nu kan du jo starte med sættet her og se om det er noget for dig.

Og desværre kommer der jo også en ende på det hele – også på nailart. Derfor behøver du noget at fjerne lak og lir med igen.

lakfjernerDer findes flere tusinde forskellige mærker af både neglelakfjerner og vat.

Personligt, så bruger jeg så meget af det, at jeg dels har gået efter prisen og i særdeleshed efter duft/lugt. Jeg er endt med en fra Tyskland, til den nette sum af  € 0,89. Jeg kan holde den ud og den virker ganske glimrende til formålet.

Køb den du bedst kan holde ud og som dine negle ikke bliver tørret ud af.

Jeg håber I kan bruge guiden.

Hvis der er noget du synes mangler, så skriv det gerne i en kommentar.

3 Comments

  1. Kan du ikke dele et link til ebay, hvor du kan købe OPI for 1-4 diller inkl. fragt? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *